Filmrecensie: Harmony from the Heart (2022) Geregisseerd door Michael Robison


Een film vol belachelijkheden waarbij het glazuur ook nog eens van je tanden zal springen, maar tot op zekere hoogte weet de film ook prima te werken voor de personen die opzoek zijn naar een simpele romantische film, zonder enige drama.

Weet weinig te bieden

Goede nieuws aan de film is dat het niet zo slecht is als zijn begin doet vermoeden. Enorm typisch en voorspelbaar binnen zijn genre, maar iets waar de liefhebbers te veel over zullen klagen? Waarschijnlijk niet, omdat de film alsnog goed weet te bieden waar de liefhebbers van dit soort films naar opzoek zijn.

Je mag echter wel wat meer blijven eisen altijd. Iets meer creativiteit waardoor het geheel ook minder voorspelbaar is, iets betere personages en wellicht toch ook iets meer geloofwaardigheid, waardoor zijn verhaal mogelijk ook beter zou werken.

Voorspelbaar en veilig

Want nee, er is echt weinig aanwezig in het verhaal. Het is om te beginnen al een vrij absurd concept, dat zich verder ook niet heel erg sterk weet te ontwikkelen. Enigzins vermakelijk, maar diepgang of goede emoties levert het toch echt niet op. 

Het is ook vrij belachelijk hoe de film zich uiteindelijk vrij weinig weet te concentreren op zijn hoofdverhaallijn, wat wel het meest originele en onderscheidende aan de film was, en in plaats daarvan vooral alleen op zijn romance focust. 

Wat dan ook een groter probleem met dit soort films blijft is dat het allemaal niet enorm voorspelbaar, maar ook nog eens veilig verloopt. Het is absoluut geen verrassing dat twee mensen die elkaar eerst niet mogen, opeens om wat voor reden dan ook voor elkaar beginnen te vallen, waarbij er zich verder ook geen al te grote problemen voordoen voor zijn personages.

Geen goede chemie

Het is ook geen film waarin de twee hoofdpersonages belachelijk veel chemie hebben samen. In het begin hoopte ik dan ook nog ergens dat er uiteindelijk een andere persoon op zou duiken die de ware tegenspeler van de hoofdpersoon zou blijken, waar ze uiteindelijk ook voor zou vallen.

Dat er geen chemie is komt ook door het script waarin de personages niet enorm veel te doen krijgen, of veel diepgang gegeven wordt, maar uiteraard ook door de acteerprestaties, die echt van tv-kwaliteit zijn. Geen toeval natuurlijk, aangezien dit ook een film is die daadwerkelijk voor tv gemaakt is, zoals ook de rest van de film zeer duidelijk weergeeft.

Niet van geweldige kwaliteit

Het is ergens wel een lieve film, maar geen die zijn romance ook laat knetteren, of je weet te verrassen met een sterk verhaal en goede emoties. Het heeft zo zijn waarde voor de liefhebbers van het specifieke genre, maar het is allemaal niet van bijster goede kwaliteit.

4/10


Bekijk trailer