Filmrecensie: The Hyperions (2022) Geregisseerd door Jon McDonald


Een originele poging om het superhelden genre iets nieuws te brengen, die uiteindelijk weinig succesvol is door zijn oninteressante verhaal en gebrekige regie.

Weet geen indruk te maken

Het is duidelijk dat deze film ambities had en zijn intenties ook zeker positief en goed waren. Ergens verborgen in de film zit ook nog wel een redelijk vermakelijk te vinden met hier en daar wat goede komedie en leuke personages, maar als geheel weet de film bar weinig indruk te maken.

Hat is niet zozeer een anti-geluid, maar het probeert wel zeer zeker anders te zijn dan andere superhelden films. Het is dan ook niet echt goed met iets anders te vergelijken. Qua originaliteit zit het dus wel goed, alleen is dit echt vrij weinig waard verder doordat het er niet aan bijdraagt om "The Hyperions" ook echt een ooit goede of leuke kijkervaring te maken.

Geen geslaagde introductie

Ik dacht eerst dat ik misschien een eerdere film had gemist waarin de personages voor de eerste maal aan het publiek gepressenteerd werden. Maar nee, deze film schijnt toch echt de eerste te zijn.

Het weet zijn personages en de wereld waarin het zich afspeelt maar matig te introduceren en op te bouwen. Dingen worden uitgelegd op een manier waardoor je constant het idee houdt dat je iets mist. Ondanks dat iedere superheld in de film ook zijn/haar eigen unieke krachten heeft is het verder erg moeilijk om de personages ook daadwerkelijk uit elkaar te kunnen houden, doordat ze enorm vlak zijn.

Rommelig gemaakt

De film oogt verder ook rommelig door zijn regie. Er zit op zich nog wel een lekker tempo in de film, wat knap is aangezien zijn gebrek aan grootse actie, maar het oogt en voelt allemaal niet heel erg kundig verder. Het lage budget en de onervarenheid is zeker zichtbaar, door de gehele film heen.

De film probeert hier en daar stijlvol te zijn en het wil je doen denken aan een ouderwetse superhelden stripboekreeks, waar het toch echt helaas niet de kwaliteiten voor heeft.

Komt te kort

Cary Elwes zijn aanwezigheid weet de film nog een zekere geloofwaardigheid mee te geven en naar een hoger plan te tillen en hier en door is de film dankzij zijn originaliteit alsnog vrij aardig om te kijken, maar over het algmeen komt de film, met name door het scipt en de regie, te kort om het ook daadwerkelijk als een geslaagde poging te kunnen zien.

5/10


Bekijk trailer