Filmrecensie: Feeling Butterflies (2022) Geregisseerd door Marita Grabiak


Het glazuur zal weer van je tanden gaan springen. Mierzoet is deze film, al is dat exact het recept waar de liefhebbers van dit soort films om vragen natuurlijk.

Voorspelbaar en veilig

Hallmark Channel films zijn niet alleen enorm voorspelbaar maar ook enorm veilig. Je hoef je nooit zorgen te maken dat het drama te zwaar zal gaan worden. Er is uiteraard wel wat drama aanwezig om het verhaal vooruit te helpen en wat diepgang te geven, maar het is het soort drama wat niet niet uitgesproken zou kunnen worden tussen twee personen wanneer ze eens meer dan tien woorden zouden gebruiken.

Het klinkt als iets negatiefs en in zekere zin is dat ook zo voor de kwaliteit van de film, maar de personen voor wie dit soort films zijn weten wat ze kunnen verwachten en zijn ook niet per se opzoek naar meer. Het is makkelijk tot je te nemen en zal je een goed gevoel bezorgen, door hoe lief en luchtig het blijft.

Standaard, maar niet geheel zonder originaliteit

Het verhaal waarin het hele leven lijkt te draaien om het kweken van vlinders is natuurlijk niet bijster sterk, maar wel iets wat de film wat originaliteit weet mee te geven. Het is bijvoorbeeld lastig in te denken dat de film nog altijd zo fijn zou zijn wanneer het zich op bijvoorbeeld een kantoor af zou spelen, in een grote stad.

Het verhaal weet de film ook alsnog wat leuke momenten te bezorgen, al kan ik nog altijd niet zeggen dat het verhaal enorm sterk is. Daar blijft het uiteraard veel en veel te voorspelbaar voor, ondanks het feit dat het wel fijn is dat er meerdere kleine subplots aanwezig zijn.

Effectief acteerwerk

Qua acteerwerk is de film ook niet erg indrukwekkend, maar de acteurs weten het verhaal en met name ook de romance, realistisch genoeg te maken. De personages zijn niet enorm uitgediept en het blijft allemaal wel erg oppervlakkig, maar ze helpen wel alsnog om het verhaal redelijk goed te laten slagen.

Prima voor de liefhebber

Mocht je in de stemming zijn voor iets enorm luchtigs en simplistisch dan is deze film simpelweg meer dan prima om te kijken. Beter dan de gemiddelde Hallmark Channel film. Het is echter veel te voorspelbaar en simpel gemaakt in zo'n beetje alle opzichten om het verder ook een hele goede film te kunnen noemen.

5/10


Bekijk trailer