Filmrecensie: Bull Shark (2022) Geregisseerd door Brett Bentman


Een haaienfilm die zich in Texas afspeelt? Klink opnieuw als één die bewust maar zo belachelijk en slecht mogelijk probeert te zijn om een cult publiek te trekken. Voor een film binnen zijn genre neemt het zichzelf echter verrassend serieus, tot op zekere hoogte. Het is zeker geen vermakelijke komedie, al weet ik ook niet goed hoe ik het wél zou moeten noemen.

Enorm dun uitgerekt

Dat de film vreemd is staat vast. Dit staat echter los van het concept van de film, die op zichzelf natuurlijk al vrij belachelijk in de oren klinkt. Wat de film chter voornamelijk vreemd maakt is hoe het gemaakt is.

Ondanks dat de film niet veel langer dan 80 minuten duurt voelt de film wel behoorlijk lang. Dit omdat scènes enorm uitgerekt worden en de film vol zit met momenten die totaal niets toevoegen. Alsof de film er moeite mee had om anders boven de 60 minuten lang te zijn.

Lijkt zonder script gemaakt te zijn

Het wordt echter nog erger dan dat. De film lijkt namelijk zelfs zonder script gemaakt te zijn. Er valt namelijk weinig logica te ontdekken in hoe het verhaal wordt vertelt. Scènes volgen elkaar simpelweg op, zonder dat het ook één geheel weet te vormen. Van de hak op de tak soms werkelijk, waardoor de film nooit fijn is om te kijken.

Met het concept zelf word ook verrassend weinig gedaan. Voor de film over een dodelijke haai is er eigenlijk maar weinig haai actie te zien. De haai zelf is zelfs niet eens een personage te noemen in deze film. Wel had de film een aantal potentieel interessante verhaallijnen, maar doordat de film zo'n enorm rommeltje is komen deze nooit goed uit de verf.

Verdient ook wat lof

Toch heb ik ook nog altijd bewondering voor de film. Ondanks het feit dat het duidelijk vrijwel geen budget te besteden had, ziet de film er wel prima uit. Het gebruikt geen belachelijke slechte effecten en het weet meer subtiel te zijn dan dat het volledig overboord gaat met zijn concept. Ook het acteerwerk is eigenlijk niet eens zo heel slecht.

Wat ook zeer zeker meespeelt is dat ik veel van dit soort films gezien heb die enorm veel slechter om te kijken waren dan deze film. Het zal een reden zijn waarom ik niet echt op deze film kan haten, al is er duidelijk ook geen manier waarop ik het een enigzins goede film zou kunnen noemen.

Geen geslaagde film

Hulde voor de poging, maar het eindresultaat is te onsamenhangend om het ook een geslaagde film te kunnen noemen.

4/10


Bekijk trailer